25 August, 2011

Plumbul din cosmetice, ELF, Ada

De ceva vreme tot vedeam articole referitoare la plumbul din rujuri si am zis sa mi le testez si eu pe ale mele. Mi-am pus swatchuri pe mana cu cele mai rezistente rujuri ale mele ( plumbul se gaseste doar in rujuile rezistente, el face ca un ruj sa reziste) si mi-am pus pe mana si un creion ada, un coral superb pe care uneori il aplicam pe post de ruj (cine foloseste creioane ada stie ca sunt destul de rezistente)
Am luat un inel de aur (puteti lua orice de aur care se freaca de urma de ruj si daca devine negru, rujul contine plumb) si am frecat urmele de ruj si creion. Mare mi-a fost uimirea in momentul in care am dat peste creion, dupa nici 2 miscari a inceput sa se inegreasca, iar dupa inca cateva miscari era negru complet, nu mai era nici urma de coral:))
Dupa ce mi-am revenit din soc:)) am testat si restul creioanelor ada, si ia ghiciti? toate au plumb..
Imi pare foarte rau, pt ca imi plac foarte mult, au culori foarte variate si pigmentate la pretul de 1 leu:))

Am testat si primerul din gama essential de la ELF si desigur..are plumb, inca chiar foarte mult..si cu toate stim ce iubit este acest primer..
 (pozele sunt facut cu ceva timp in urma, prima culoare testata a fost a doua de jos, calitatea imaginilor=slaba:)) )

Va las cu cateva informatii despre acest "dusman ascuns"
Efectele plumbului asupra organismului

Odata aplicat pe buze, rujul este ingerat. Astfel, daca are in compozitie plumb, acesta va ajunge in organism. Potrivit dr. Ardeshir Vahidi, efectul nociv al plumbului a fost descoperit abia de un secol. La femei ingerarea acestuia, chiar si in cantitati mici de compusi, duce la sterilitate.

Plumbul si toate combinatiile sale produc intoxicatii grave numite "saturnism". La astfel de intoxicatii sunt expusi muncitorii tipografi si cei care vin permanent in contact cu acestea. Este cunoscuta afectarea temporara sau definitiva a unor aparate si sisteme in cadrul intoxicatiei cronice cu plumb:

sistemul nervos
sistemul osteo-articular
sangele
aparatul renal
aparatul digestiv

De asemenea, a fost stabilita dependenta mortalitatii oamenilor din cauza afectarii vaselor creierului, nefritelor cronice si nivelului de poluare a mediului ambiant cu plumb. Schimbarile in comportamentul nou-nascutilor si a copiilor de varsta mica sunt conditionate de influenta plumbului prin intermediul organismului mamei in perioada dezvoltarii intrauterine si alaptarii.

Specialistii recomanda sa nu se consume produse cumparate de pe marginea drumului - fructe si legume - pentru ca acestea pot fi afectate de poluare. Odata intrat in organism, plumbul se elimina foarte greu. Potrivit dr. Ardeshir consumul zilnic al laptelui poate fi considerat un antidot real.

Ce parere aveti despre aceasta "descoperire"?

Primerele Too Faced sau UDPP contin plumb? le-a testat cineva?
In momentul de fata as investi o suma mai mare de bani in primer, doar sa nu contina plumb :D
Astept comentariile voastre.

V-am pupat!

4 comments:

AlinaGav. said...

Nu ma mira ca aceste produse au plumb pentru ca se intampla si la "case mai mari": CLINIQUE, ESTÉE LAUDER, SHISEIDO, CHANEL etc au plumb in produsele lor de buze. Aveam impresia ca daca un produs e ieftin, sigur va contine si multe chimicale, dar se pare ca si cele mai mari firme de cosmetice pun aceleasi chimicale, dar le vand mai scump pentru ca au logo-ul lor pe ele.
Cat despre primerul de la elf...pe site-ul lor nu scrie ca ar contine plumb...

Dexxy said...

Am vazut ca si aceste "super" firme contin plumb in produsele lor, si am citit undeva ca produsele de la firme mai "mici", ca Rimmel nu ar avea..
Si eu m-am uitat la ingredientele primerului de pe site, si ai dreptate, chiar nu apare ca ar contine..dar din pacate stim cu toti cate lucruri sunt ascunse fata de cumparatori..

AlinaGav. said...

Asta asa e. Practic ne incalca dreptul la informare si profita de faptul ca nu putem sta fara unele produse. De exemplu primerul pt pleoape mi se pare un "must" ca doar nu o sa mi dau numai cu rimel si atat. ;))

Dexxy said...

Si mie de primer imi pare cel mai rau ca are plumb, din aceleasi motiv pe care l-ai precizat si tu :))